Camping Espace Vital

In de prachtige en centraal in Frankrijk gelegen BOURGOGNE ligt het eveneens geweldig mooie nationale natuurpark “de MORVAN”. 

“de MORVAN” is een beschermd gebied waar de natuur het leefklimaat beheerst. Met z’n vele vergezichten, bergen en dalen, divers meren, bronnen en rivieren, de uitgestrekte bossen, heerst hier een eeuwige rust. Dit in combinatie met rustieke dorpen en dito gehuchten maakt het tot een uniek gebied voor wandelaars, fietsers, wild- en vogelspotters. Maar ook de rustzoeker zal hier volledig aan zijn trekken komen.Ook de Bourgondische keuken en de goede wijnen uit de Bourgogne dragen bij aan een aangenaam verblijf in deze regio.

 

Vanuit nagenoeg iedere plaats op de campingweide kan men genieten van een geweldig mooi vergezicht. O.a. op Mont Beuvray. Op deze berg van 820 meter bevinden zich de opgravingen van Bribracte, een Gallische stad uit de 2e eeuw voor onze jaartelling. In de nabije omgeving van De MORVAN bevinden zich het Centraal Massief en het stroomgebied van de Loire met z'n mooie kastelen. Op korte afstand liggen AUTUN en BEAUNE.